Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Μέσα από υπαίθριες δραστηριότητες που καλύπτουν όλα τα γούστα, θα καταλάβετε πως το Ζαγόρι είναι ένα διαφορετικό είδος διακοπών όπου παρατηρώντας τη φύση θα ανανεώσετε τη φυσική σας κατάσταση και το πνεύμα σας.

Πεζοπορία

Βασική δραστηριότητα στο Ζαγόρι είναι οι πεζοπορίες, οργανωμένες (trekking) ή μή, όπως η διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου ( το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου σύμφωνα με το βιβλίο Guinness) με διάρκεια 5 ωρών , της Χαράδρας του Βοϊδομάτη κατά μήκος του ποταμού και να κολυμπήσετε στο φαράγγι «Βικάκι» (Μικρός Βίκος) ή ορειβασία στη Δρακόλιμνη. Παρέχουμε υπηρεσίες πεζοπορίας με οδηγό καθώς και αυτό-οργανωμένες.

Αυτό-οργανωμένες

Στις αυτό-οργανωμένες εκδρομές, εκτός από την ενημέρωση, τους χάρτες και τις πληροφορίες των διαδρομών μπορεί επίσης να παρασχεθεί και το GPS. Μπορείτε να διαλέξετε το μονοπάτι που σας αρέσει, με βάση τη διάθεσή σας, το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, τον καιρό και την επίβλεψή μας.

Με οδηγό

Παρόλο που μια αυτό- οργανωμένη πεζοπορία στη φύση μπορεί να είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, ωστόσο μια καθοδηγούμενη μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως απολαυστική διότι κατά την διαδρομή ο πεζοπόρος εμβαθύνει στο φυσικό και πολιτιστικό στοιχείο της περιοχής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί προτιμώντας τους οδηγούς μας και επιλέγοντας διαδρομές οι οποίες προσφέρουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τον επισκέπτη να εξοικειωθεί με τη φύση γύρω του αλλά και να πάρει μια γεύση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Οι θεματικές ενότητες που προσφέρονται είναι η Γεωλογία, το Περιβάλλον, η Αρχαιολογία, η Αρχιτεκτονική, η Χλωρίδα, η Πανίδα κ.α.Με την κατάλληλη επιστημονική καθοδήγηση, οι επισκέπτες γίνονται γνώστες της ιστορίας του τόπου και τις αλληλεπιδράσεις του ανθρώπου με τη γη. Οι καθοδηγούμενες πεζοπορίες παρέχονται σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον βιωματικό τουρισμό, αποκτώντας έτσι γνώση και εμπειρίες από τις διακοπές τους.

Rafting

Το rafting στον Βοϊδομάτη είναι από τις συνηθέστερες διαδρομές και μικρού βαθμού δυσκολίας στην Ελλάδα. Είναι μία συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία που σου δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς σε τόπους μοναδικής ομορφιάς, που με κανέναν άλλο τρόπο δε μπορείς να προσεγγίσεις.

Ιππασία

Η ιππασία δίπλα στον ποταμό Βοϊδομάτη και στο δάσος της γύρω περιοχής είναι μία από τις ομορφότερες εμπειρίες. Κάθε επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις δυνατότητες του στην ιππασία επιλέγοντας μία μικρής ή μία μεγάλης διάρκειας διαδρομή. Υπάρχει επίσης διαδρομή στην περιοχή του Παπίγκου , μες στο βουνό.

Κανό

Όλα τα σπήλαια και τα άλματα είναι προαιρετικά…μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο της περιπέτειας που είναι κατάλληλη για εσάς! Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία , και παρέχεται ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμος.
Canyoning σε φαράγγια για αρχάριους.
Canyoning για προχωρημένους.

Omega

Εναέριο πέρασμα από δέντρο σε δέντρο!!!

Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ταχύτητα του ανέμου που προσφέρει η πτήση.

Ποδήλατο βουνού

Δίνουν μία ξεχωριστή αίσθηση ταχύτητας και περιπέτειας.

Jeep Safari

Ανεξάρτητη ιδιωτική περιήγηση με 4χ4. Ταξιδέψτε με το δικό σας ρυθμό , με το είδος ταξιδιού που εσείς επιλέγετε.

Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά και για εσάς

« Η διαδρομή του πρόβειου μαλλιού», όπου θα δείτε να καθαρίζεται το πρόβειο μαλλί,το λανάρισμα , το ξάσιμο και πως γίνεται κλωστή. Θα έρθετε σε επαφή με τα αποτελέσματα των φυτικών βαφών στο μαλλί και στα φυσικά υφάσματα (μετάξι, βαμβακερό). Θα μάθετε τις τεχνικές για το πώς δημιουργείται χειροποίητο ύφασμα, πλέξιμο, πως υφαίνουμε με την βοήθεια του παραδοσιακού αργαλειού και πως φτιάχνουμε ύφασμα χωρίς εργαλεία με την τεχνική του πιλήματος (felt). Δημιουργείστε το δικό σας βραχιόλι, ένα μάλλινο πίνακα ή ένα μικρό κασκόλ παντρεύοντας το μετάξι με το αρίστης ποιότητας μαλλί merinos Ν.Ζηλανδίας δουλεύοντας μόνο με τα χέρια σας…

Όλες οι δραστηριότητες γίνονται σε συνεργασία με εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής του δικτύου αριστείας Ζαγορίου (ΖΕΝ). http://www.z-e-n.gr/en

Όλες οι δραστηριότητες είναι κατάλληλες για μικρά παιδιά από 2 χρονών.