Εν Αρίστη

Εν Αρίστη

Το παλιό καφενείο του χωριού, 250 ετών, ανακαινίσθηκε το 1994 και επεκτάθηκε με το εστιατόριο το 2003, διατηρώντας ατόφια όλα τα στοιχεία του Ζαγορίσιου παρελθόντος. Οι λάτρεις του Ηπειρώτικου τσίπουρου και του μεστού κρασιού θα ανακαλύψουν τον δικό τους παράδεισο.

Θα απολαύσουν ένα πρωινό με χωριάτικα αυγά και ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα, τηγανίτες, ψωμί ζυμωτό, χειροποίητες μαρμελάδες, ντόπιο μέλι και γλυκές και αλμυρές παραδοσιακές πίτες. Τα ντόπια κρέατα και οι σαλάτες από τους κήπους του ιδιοκτήτη ανταμείβουν την προσπάθεια εξελίσσοντας τις παραδοσιακές γεύσεις μιας καθαρά ελληνικής κουζίνας. Οι λαχταριστές Ζαγορίσιες πίτες της κυρίας Νίκης που ξετρελαίνουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, το παραδοσιακό μπιφτέκι του κυρίου Παντελή, οι μελιτζάνες στο νταβά, οι γίγαντες με σπανάκι, τα ντόπια κρέατα, καθώς και οι μουσικές επιλογές του μπαρ είναι σημεία αναφοράς.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το χαρακτηριστικό γαλοτύρι της περιοχής, τις πίτες με άγρια χόρτα και ηπειρώτικα τυριά, τα εκλεκτά κρέατα από ζώα ελευθέρας βοσκής, το πεντανόστιμο αγριογούρουνο, τη γνωστή πέστροφα του Βοϊδομάτη, όλα εμπνευσμένα από ντόπιες μαγειρικές, με θέα την Γκαμήλα, κάτω από την σκιά του αγέραστου πλάτανου. Απαραίτητη η συνοδεία τσίπουρου, μυσταγωγία η τέλεση των καζανιών τον Νοέμβρη ή η μοναδική απόλαυση του χύμα κόκκινου κρασιού του ιδιοκτήτη.

Gallery